post

Elke toerist die in New York geweest is weet dat New York City garant staat voor een bruisende stedentrip. Tijdens een stedentrip New York ziet elke vakantieganger alle diverse kanten van deze stad. De drukte op Time Square, schitterende shows bij Broadway en heerlijke rust in Central Park. New York heeft dan ook niet voor niets de bijnaam “The City That Never Sleeps”. Om Amerika in te mogen is een ESTA of visum verplicht. Een ESTA is gelukkig binnen no-time aangevraagd waardoor een bezoekje naar Amerika heel eenvoudig is geregeld. Bij de douane in Amerika is het niet eens nodig om de persoonlijke ESTA te laten zien, via het scannen van je paspoort kan de douane al zien of je een ESTA hebt. Een paspoortnummer en een ESTA zijn nooit aan elkaar gekoppeld, is je vorige ESTA nog geldig maar heb je ondertussen al wel een vernieuwd paspoort? Dan moet je toch echt een nieuwe ESTA of visum aanvragen. Is de ESTA of visum geregeld én geldig voor vertrek naar Amerika, dan kun je optimaal genieten van alle prachtige bezienswaardigheden van Amerika.

Streep dit van de bucketlist af

Tijdens je vakantie in Amerika is een bezoekje brengen aan het Empire State Building in New York zeker iets om je ogen naar uit te kijken. Dit gebouw heeft een hoogte van maar liefst 381 meter, hiermee is het gebouw het op één na hoogste gebouw van New York.

Met een koffie-to-go in je hand kun je heerlijk langs honderden boetiekjes, designerwinkels en kunstgalerijen struinen die SoHo rijk zijn. Gevels sieren deze straten van de hippe wijk in Manhattan die inmiddels uitgegroeid is tot een zeker hotspot van mode- en kunstliefhebbers in New York.

In tien dagen verken je al de leukste bezienswaardigheden van New York. Tijdens je rondreis is een bezoekje aan Washington D.C. zeker de moeite waard. De hoofdstad van Amerika is voornamelijk bekend vanwege het Witte Huis, maar er is hier nog veel meer te beleven. Bezoek bijvoorbeeld in Washington D.C. de National Mall, het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. Tussen tuinen en monumenten bezoek je verschillende musea en diverse bezienswaardigheden.

Ben je in Brooklyn, ga dan even langs Syndicate. Dit is de eerste onafhankelijke dine-in bioscoop in Brooklyn. Ga hier naar de film met een flinke burrito en een bloody mary om goed weg te kunnen zakken tijdens een fantastische film. In de zaal lopen obers rond zodat bezoekers zowel voor, tijdens en na de voorstelling kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. De maaltijden die op de kaart staan, verschillen per voorstelling en worden gebaseerd op het seizoen en de thema’s van de films. Naast een uitgebreide menukaart kun je hier ook gewoon terecht voor een traditionele bak popcorn of zak m&m’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*