post

De vakantieperiodes komen er weer aan en veel ouders vragen zich af waar ze met hun kinderen op vakantie willen. Een mogelijkheid is kamperen op Corsica. Maar welke campings zijn geschikt en waar moet je als ouder op letten tijdens het boeken? Lees hieronder meer.

Bij het kiezen van een camping moet je als ouders zijnde rekening houden met de wensen van kinderen. Een afgelegen boerencamping of een hele eenvoudige camping is voor jou als ouder rustgevend, maar voor kinderen niet leuk. Zij hebben liever leuke speeltuinen, animatie, een zwembad en veel andere kinderen om zich heen nodig. Als ze ouder zijn misschien zelfs een disco.

Daarom loont het om vooraf goed onderzoek te doen. Bij een goede keuze ben je als ouders ook gebaat, omdat campings die zich richten op kinderen veel leeftijdsgenoten hebben. Jouw kinderen maken dus sneller vrienden en als ouder zijnde ontmoet je soms ook weer nieuwe mensen.

Voorzieningen voor kleine kinderen

Wanneer je met kinderen onder de 4 jaar wil kamperen moet je bij het boeken van een camping op Corsica rekening houden met de volgende punten:

  • Goede en warme sanitaire voorzieningen zijn heel belangrijk om je kindje goed te kunnen wassen.
  • Eventueel een bad is ideaal.
  • Heb je goede en veilige kampeerplaatsen. Je kindje moet veilig kunnen spelen.
  • Heeft de camping speciale speelplaatsen voor kinderen onder de 4 jaar.
  • Een camping met een wasserette en een droogtrommel is met kleine kinderen ideaal.
  • Zijn er aparte parkeerplaatsen voor auto’s?
  • Kies voor een plek met zon en schaduw, zo kan je kindje in de koelte rustig slapen.

Activiteiten in de buurt

Wanneer je met iets oudere kinderen gaat is het handig om te kijken wat er in de omgeving te beleven is. Zo kan je in de omgeving van Calvi verschillende steden bezoeken of een dag strand inplannen. Een andere mogelijkheid is de bergen, iets ten zuiden van de stad, in te trekken.

Een andere mogelijkheid is het zuiden, de omgeving van Bonifacio, te ontdekken. De kliffen, citadel, eilanden in de buurt en de onderwaterwereld zijn super om met oudere kinderen te doen. Een middagje snorkelen levert je een onvergetelijke ervaring op.

Kortom er zijn genoeg mogelijkheden om heerlijk met je kinderen te kamperen op Corsica. Via de verschillende reisaanbieders kun je kijken of de gewenste voorzieningen op de camping aanwezig zijn en of het je aanspreekt. Wacht niet te lang met boeken, want kamperen op Corsica is heel populair onder de Nederlanders.

Maar boek ook niet overhaast. Wanneer je let op bovenstaande tips en goed je huiswerk doet, zal je zien dat je een onvergetelijke vakantie zult hebben. Alvast een fijne vakantie gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*