Vind jij die hotel prijzen ook zo hoog? Het is fantastisch om een leuk tripje uit te zoeken en lekker weg te dromen voor de computer. Je ideale vakantie uitkiezen. De ene site laat de locaties nog mooier zien dan de ander. De prijzen zijn eigenlijk overal even hoog. Best vreemd eigenlijk. Dat er zoveel verschillende prijsvergelijkingssites voor hotels, maar de prijzen toch allemaal even hoog blijven. Wat er meestal gebeurd is dat de prijzen door vergelijkingssites juist lager worden. Hoe kan dat nu? Dat leg ik je uit in deze blog.

De verplichte prijsstelling

Elk hotel dat op hotel vergelijkingssites staat, wordt verplicht dezelfde prijs aan te houden op hun eigen website. Niet zo gek ook natuurlijk, want vergelijkingssites werken op basis van een cost per sale principe. Iedere keer dat jij een hotel boekt via bijvoorbeeld booking.com, moet het hotel een deel van zijn omzet afstaan aan de vergelijkingssite. Dit betekent dat je sowieso al meer betaalt dan eigenlijk zou moeten. De vergelijkingssites verplichten hotels vervolgens dezelfde prijzen te hanteren op hun eigen site. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk nooit een echte aanbieding hebt. Je betaalt standaard teveel, omdat hotels enorm afhankelijk zijn van vergelijkingssites.

Wat kun je doen?

Allereerst kun je eens wat vaker boeken via de eigen sites van hotels. Dit betekent dat je vergelijkingssites prima kunt gebruiken om reviews, foto’s en verhalen met elkaar te vergelijken, maar dat je uiteindelijk beter kunt boeken via de eigen site. Aan de prijs kan niets gedaan worden, maar hotels mogen wel korting geven op extraatjes. Zo geeft dit hotel in Hilversum nu 25% korting op het ontbijt wanneer je via hun website boekt. Daarnaast zou je telefonisch kunnen boeken en het verhaal kunnen uitleggen. Wie weet krijg je extra korting.

Fijne vakantie!

Ik wens je een enorm fijne vakantie en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Bedenk je altijd dat het boeken via de website van een hotel voor alle partijen beter is. Jij krijgt misschien wat meer korting en het hotel houdt er meer aan over. Fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*