Tanzania is voornamelijk bekend om de indrukwekkende safari’s die je kan doen in de Serengeti, maar wist je dat Tanzania nog veel meer prachtige nationale parken heeft? Lees gauw verder om er achter te komen wat de populairste parken precies te bieden hebben.

Arusha national park

Het Arusha National Park ligt op 50 kilometer van de Kilimanjaro berg en staat bekend om de vulkaan Mount Meru. Het uitzicht is prachtig. Daarnaast kan je veel verschillende exotische vogel spotten tijdens een ritje door het tropische regenwoud. Het park heeft maar liefst 400 soorten vogels. Naast vogels zij de zeldzame zwart-witte Clobus apen er ook te vinden.

Lake Manyara National Park

In Lake Manyara National Park word je omringd met beeldschone natuur. Je hebt grote kans om olifanten tegen te komen in het ‘’woodland landschap’’. Ook kun je de Manyara Hippo pool bezoeken. Een enorm water waar vaak vele nijlpaarden te vinden zijn die daar hele dagen verblijven.

Ngorongoro Conservation Area

Het gebied rondom de Ngorongoro krater geeft het ultieme safari gevoel doordat je door tropische oerwouden rijdt. In de krater heb je onbeschrijfelijk mooi uitzicht en word je omringd door de mooiste dieren en natuur. Daar heb je namelijk de hoogste concentratie van wilde dieren van Afrika. Leeuwen zijn hier gemiddeld groter dan de rest van Afrika omdat zij gemakkelijk aan hun voedsel kunnen komen.

Tarangire National Park

Het Tarangire park heeft de meeste olifanten ter wereld. In het droge seizoen kun je groepen vinden van wel 250 olifanten. Zij lopen vaak rondon de Tarangire River om water te drinken of zich te wassen. Ook is het park bekend vanwege de beroemde Baobab bomen.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Tanzania? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*