post

De zomer staat weer voor de deur. In deze prachtige maanden wanneer het lekker weer is en de zon op zijn hoogst staat moeten we de tijd die we besteden aan ons uiterlijk anders indelen. In de zomer zijn we vaak ook meer bezig met hoe we eruit zien. Bijvoorbeeld het insmeren van onze huid tegen droogheid van zwemwater of als bescherming tegen de zon kost al veel extra tijd. Behalve je huid moet je in de zomer ook extra aandacht besteden aan je haar. En dan bedoelen we niet die kleine vervelende stoppeltjes onder je oksel die je al veel langer wilde permanent ontharen. Het zijn de haren op je hoofd die extra verzorging nodig hebben.

Chloor

Wist je bijvoorbeeld dat het beter is om je haar eerst nat te maken onder de douche bij het zwembad voordat je erin springt? Op die manier neemt je haar minder chloorwater op. Chloor is namelijk erg slecht voor je haarstructuur. Was daarom ook na het zwemmen goed je haar met een diep reinigende shampoo.

Zon

Ook de zon kan je haar beschadigen. Wist je dat er shampoos en sprays op de markt zijn met een zonnebrand factor? Deze zorgen ervoor dat de UV stralen van de zon je zomerse coupe niet uitdrogen. Je kunt ook proberen om zelf zonnebrand in je haar te smeren maar vaak wordt je haar dan te vet. De shampoos en sprays zijn niet vet en laten geen resten achter op je hoofdhuid.
Bescherm ook je hoofdhuid goed. Draag bijvoorbeeld een hoed, petje of sjaaltje om je hoofd om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Het kan ook helpen om je haar naar achteren te kammen en vast te sprayen. Je kunt ook een beetje gel gebruiken. En geen zorgen dames: deze wetlook is helemaal in dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*