Mensen die op vakantie gaan, willen natuurlijk zo goed mogelijk gebruik maken van het toegestane laadvermogen. Een te zware ingepakte caravan is onveilig op de weg en kan voor nare verrassingen zorgen. Het wordt niet alleen onveilig voor jezelf en andere weggebruikers, maar ook kan er een flinke boete geriskeerd worden. Lichter reizen zorgt ervoor dat er minder brandstof wordt gebruikt waardoor de kosten aanzienlijk zullen dalen.

Met de handige onderstaande tips wordt er veel gewicht bespaart bij het inpakken van uw caravan.  De tips zorgen niet allemaal voor evenveel gewichtsbesparing, maar met een halfvolle watertank vervliegen al snel tientallen kilo’s. De besparingen zult u veel verschil merken. Niet alleen in het gewicht, maar ook in de ruimte.

Handige tips voor gewichtsbesparing

Als uw auto genoeg laadvermogen heeft in de kofferbak, dan is het aangeraden om het reservewiel erin te stoppen. Door het reservewiel in de auto te stoppen, wordt de auto zwaarder. Hierdoor wordt de balans tussen auto en caravan verbeterd. Mensen die veel ervaring hebben met auto’s of wielen kunnen ervoor kiezen om het reservewiel te laten vervangen en een reparatieset mee te nemen. Dit is uiteraard wel op eigen risico.  Kampeerders zullen bij vertrek de watertank helemaal vullen voor het spoelreservoir. Vaak blijkt het dat zoveel water helemaal niet nodig is.

Daar komt bij dat bij veel campings een gelegenheid is om vers en schoon water te tappen. Door de watertank niet helemaal vol te tanken, wordt de caravan al snel lichter. Elke kampeerder gebruikt een ander aantal hoeveelheid gas. Een gasfles achterwegen laten scheelt al veel ruimte en gewicht. De gaskachel wordt bij warme omgevingen niet zoveel gebruikt. Daarom kan deze gedemonteerd worden en in de garage gelegd worden. Eten is vaak ook kwestie, Nederlanders nemen vaak voedsel mee, maar in het buitenland zijn genoeg winkels waar eten gekocht kan worden.

Eten en drinken op een locatie kan heel leuk zijn. Toch is het soms nog wel handig om een kleine noodvoorraad te maken. Mensen die een extra tentje meenemen, hebben natuurlijk haringen nodig. Door te kiezen voor lichte haringen zal dit veel schelen voor het gewicht. Ook kan u zichzelf afvragen of de tent wel gebruikt gaat worden. Fietsen kunnen per stuk al snel 15 kilo besparen. Fietsen kunnen tegenwoordig vaak bij camping gehuurd worden.

De ideale paklijst

Door vaker te reizen, leert u al snel wat u wel en niet gebruikt voor een reis met een caravan. Bij thuiskomst kan er goed worden gekeken naar welke spullen daadwerkelijk gebruikt zijn. Door dit bij te houden bent u beter voorbereid voor de volgende vakantie. Uiteindelijk krijgt iedereen de perfecte paklijst. Bent u toe aan een nieuwe caravan en wilt u uw eigen caravan makkelijk en snel verkopen?

Dan is Verkoopjecaravan.nl de juiste plek. Met een handig online inkoopformulier kunnen wij snel zien hoeveel uw caravan waard is. Bij akkoord komen wij langs om uw caravan op te halen en af te rekenen. Voor vragen of adviezen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*