post

Het is een gewoonte geworden dat we als Nederlanders ieder jaar minstens een keer op vakantie moeten. Zo bracht Tegenlicht onlangs nog een aflevering uit waarbij zij reizen het nieuwe roken noemen. Deze uitspraak om verschillende redenen, maar het is zo’n gewoonte geworden dat we ook worden overspoeld met allerlei advertenties en vakantie aanbiedingen. Het is dan ook lastig om nog de juiste vakantie te vinden die het beste bij jou past. Heb je inspiratie nodig voor het vinden van meer onafhankelijke informatie waarbij jij jouw reis of vakantie maakt die jij graag wilt? Bekijk onze tips hieronder.

5 leukste en handigste tips

De eerste tips is het doorbladeren van zoveel mogelijk tijdschriften over reisgidsen. Deze neem je op een hele andere manier door dan wanneer je een blog op het internet lees. Internetgebruikers gaan snel door een pagina heen en nemen minder informatie op. Bij een tijdschrift neem je de tijd, pak je er een bakje koffie bij en wordt de informatie een stuk beter opgenomen. Zoek dus eens een aantal tijdschriften op. Heb je deze niet? Vraag dan binnen je kenniskring of abonneer je op een aantal tijdschriften.

Maak gebruik van Youtube. Hoewel Youtube het grootste platform is voor video’s op internet wordt er nog steeds door veel mensen onderschat hoeveel leuke en handige informatie en filmpjes hierop staan. Wanneer je hier bijvoorbeeld zoekt op ‘travel channel’ dan kom je al verscheidene kanalen tegen. Heb je een interessant reiskanaal gevonden? Abonneer je dan op het kanaal, zodat je toekomstige filmpjes direct te zien krijgt.

Kijk op televisie naar reisprogramma’s. De laatste 5 jaar zijn deze programma’s uit de lucht geschoten. De makers van deze series weten altijd leuke plekken te vinden die je eens bezocht moet hebben en geven er veel gedetailleerde informatie over.

Houd je favoriete websites bij. Hoewel blogs er in overvloed zijn en informatie van blogs over het algemeen minder goed worden opgenomen is het nog steeds handig om er gebruik van te maken. Zeker wanneer jij er een aantal hebt gevonden die je fijn vindt om te lezen. Een website boordevol met vakantie informatie is bijvoorbeeld de website Europa-vakanties.nl. Persoonlijk maak ik het meeste gebruik van hun hele aanbod met informatie over vakanties naar Spanje.

Tot slot is het een gouden tip om eens op bezoek te gaan bij de Vakantiebeurs. Zo doe je direct in het echt informatie op die je bespreekt of kunt bespreken met anderen. Op de Vakantiebeurs is er voor iedereen wel informatie te vinden. Naast de inspiratie die je er opdoet is het ook een leuk dagje uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*